Idrettsnorge har fått ny idrettspresident - Hils på Berit Kjøll

Postet av Harstad IL den 28. Mai 2019

Søndag ble Berit Kjøll valgt som ny president for Norges Idrettsforbund. 
Dette skriver fotball.no den 26. mai:

Berit Kjøll (63), Sven Mollekleiv (64) og den sittende presidenten Tom Tvedt (51) var de tre kandidatene som stilte for å bli idrettspresident. Det var et ekstremt jevnt valg da Berit Kjøll ble valgt til å være idrettspresident de neste fire årene under Idrettstinget som ble avholdt på Lillehammer Hotel søndag formiddag.

– Jeg er stolt, glad og rørt, og utrolig ydmyk for oppgaven. Jeg har jobbet hardt for dette fordi jeg har hatt troen på at jeg kan bringe noe nytt inn i Idretts-Norge, sier Berit Kjøll til NRK

President i Norges Fotballforbund, Terje Svendsen, gratulerer Berit Kjøll med seieren.

– Vi gratulerer Berit Kjøll som ny idrettspresident. Det ble en jevn og spennende avstemmning med en finale mellom to gode kandidater. Vi ser frem til å samarbeide med det nye idrettsstyret med Berit i spissen. 

Kjøll vant med kun to stemmer mer enn Sven Mollekleiv under andre avstemningsrunde. I første runde falt Tom Tvedt ut etter han fikk 14 prosent av stemmene, mens Mollkleiv og Kjøll med 44 og 40 prosent gikk videre til ny runde. Der vant Kjøll med minst mulig margin da 83 av 164 delgater stemte på Kjøll, mens Mollekleiv fikk to mindre med 81 stemmer. 

– Jeg var helt rolig, for jeg visste at de to med flest stemmer ville gå videre. Jeg var egentlig ganske trygg, for ut ifra oppslutningen jeg føler jeg har hatt med full spinnaker, trodde jeg at jeg ville gå videre til siste finale. Da tenker jeg at det er godt å se at Toms tilhengere valgte meg som deres alternativ. Det gjorde at jeg gikk av med seieren, fortalte Kjøll TV 2

Vibecke Sørensen (51) ble valgt frem som ny 1. visepresident og skal også holde stillingen de neste fire årene, mens Johan Olav Koss (50) ble 2. visepresident og har stillingen de neste to årene. 


Foto: NTP Scanpix


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.