Suksess for HIL sitt keeperakademi som nå starter opp igjen!

Postet av Harstad IL den 4. Mar 2019

Med to keeperskoler i 2018 og et eget keeperakademi hele høsten med 19 keepere har Harstad Idrettslag gjor et krafttak for å utvikle regionens unge keepere.
Nå er det oppstart igjen etter ay det har vært umulig å få treningstider inne i januar og februar.
For mer info kontakt keepertrenere og ansvarlig for innhold og opplegg
Drago Dumansic på tlf. 98174039.
Mats Rinaldo på tlf. 99267085.
Eller administrativ ansvarlig for keeperakademiet Dag-Jøran Olsen på tlf. 93655574.


DETTE ER FRA HARSTAD TIDENDE LØRDAG 2. MARS SITAT:

En gang hadde byen stolte målvaktstradisjoner, men ikke på lenge. Siden årtusenskiftet har topplagene for kvinner og menn oftere hentet spillere utenfra til å fange ballen enn å bli reddet ved egne krefter.


Medkilas kvinnelag har vært nødt til å hente målvakter utenfor Harstad i hele 11 av 18 sesonger på allnorsk nivå fra og med 2001, mens HIL har hatt lokal sisteskanse i bare to av de siste ti sesongene.


– Må tas på alvor

Mats Rinaldo og Drago Dumancic har ambisjoner om å snu trenden.


– I Harstad-fotballen har vi vært avhengig av hjelp utenfra lenge. Det må vi komme bort fra. Målvaktene må tas på alvor, ikke bare av og til, men hele tiden, sier Rinaldro, som er trener og bindeledd mellom deltakere, deres foreldre og HILs målvaktsakademi. Dumancic, som er trener for både HIL og Medkilas målvakter i henholdsvis 3.-divisjon for menn og 1.-divisjon for kvinner, er faglig ansvarlig.


 INSTRUKTØRER: Fire målvaktstrenere og begge a-lagets sisteskanser skal trene regionens unge burvoktere. Fra venstre: Mats Rinaldo, Jon Rune Reinfjell, Sulejman Sulejmanovic, Drago Dumancic og Inge Lindquist.

- Målvakter er de glemte spillerne i enhver klubb


Arbeidet begynte med en målvaktsskole i november 2017, og ble videreført med det første akademiet i fjor høst. Nå gjenopptas akademiet med ukentlige økter.


– Vi gjennomfører et spisset opplegg, og vi tilpasser programmet ut fra hva den enkelte deltaker må jobbe med, sier Rinaldo.


Sprer budskapet

I fjor deltok 19 barn og unge, og de ble delt inn i grupper på maksimalt fire på hver. Denne gang ønsker Rinaldo og Dumancic enda flere velkommen.– Vi har fått utrolig mange tilbakemeldinger både fra deltakere, foreldre og trenere, som ser at akademiet er nyttig. Det skyldes både mangel på ressurser og kompetanse på klubbnivå, der det meste drives av foreldretrenere. Dessverre har vi ikke nådd ut til alle, og det er garantert mange med potensial som ikke får den oppfølgingen de fortjener, sier Rinaldo.


Har fått høyere status

I fjor deltok tre jenter. Akademiet håper enda flere vil stille opp denne gang.


– Veien til allnorsk toppfotball er kort på jentesiden ettersom byen har Medkila i 1.-divisjon, påpeker Rinaldo.


Blant guttene sier han at det er flere lovende i 2003-årgangen, men de mest spennende er helt ned i 10-årsalderen.


– De yngste er ivrige, treningsvillige og er kommet lenger keeperteknisk enn mange av de eldre. For å lykkes må du ha en egen driv, samt foreldre som hjelper til slik at barna kan dra i hallen i helger og ferier for å legge ned den nødvendige egeninnsatsen. Så skal Drago og jeg legge til rette for dem gjennom akademiet.


Rinaldo mener statusen til målvaktene er økende.


– Stadig flere syns det er kult å spille i mål. Ofte er de beste utespillerne også de beste målvaktene, og vi er opptatt av at de skal beherske begge deler. Vår ønske er at målvakter også skal spille ute for å få god teknikk og bli venn med ball. Du trenger en kombinasjon av å være skuddstopper og god med føttene for å nå langt, sier han.
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.