Topp sesongavslutning for HIL B gutta i går!

Postet av Harstad IL den 18. Okt 2019


HIL B gjengen samlet på sesongavslutningen torsdag 17. oktober (Foto: HIL)


Tradisjontro avsluttes sesongen for våre rekrutter med premieutdeling, pizza, taler og hyggelig samvær på HIL huset.

Trenerne Steinar Westerås og Håkon Mikalsen sammen med nestleder Helge Eriksen og sportslig leder Dag-Jøran Olsen var sammen med gutta i det trivelige selskapet.
Helge hadde med og leste opp en hilsen fra styreleder Trygve Bornø, før Steinar gikk løs på kveldens fotball quiz, hvor spørsmålene handlet om HIL B sesongen 2019. Veldig gøy!

Årets spiller ble kåret av spillerne selv, og en suveren vinner Markus Steinheim ble veldig glad for utmerkelsen. Årets toppscorer ble Micael Risbøl som i løpet av sesongen scoret hele 3 hatrick.

Hele spillergruppa fikk mye skryt og ble oppfordret til å trene hardt og målrettet inn mot neste sesong.
Denne gjengen med flere guttespillere og resten juniorer er kanskje Norges yngste 4. divisjonslag, og skal ha all honnør for å ha gitt sitt aller beste i en tøff senior 4. divisjon Hålogaland!

Lykke til videre med fotballen gutter!


Fra venstre trener Håkon Mikalsen, årets spiller Markus Steinheim, nestleder Helge Eriksen, årets toppscorer Micael Risbøl og hovedtrener Steinar Westerås. (Foto: HIL)

Disse 11 starter mot Lillestrøm i dag kl. 1600!

Postet av Harstad IL den 6. Okt 2019

Marijan Imeri, Predrag Milakovic og Ivan Moran på trening på Harstad stadion. (Foto: HIl)


Avspark i dag klokken 1600 i LSK hallen.
Her er startlaget til Lillestrøm og til Harstad:
https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=7162209Seier 3-0 over Skjervøy gjør at vi fortsatt henger med!

Postet av Harstad IL den 1. Okt 2019

Thomas Skoglund Windstad scoret 2 mål mot Skjervøy og Fredrik Lindquist et mål. Keeper Suki Sulejmanovic holdt nullen når 3 viktige poeng ble sikret. (Foto: HIL)


3-0 seieren over Skjervøy lørdag var av den veldige viktige sorten. Uten 3 poeng der hadde det blitt vanskelig å henge på de andre lagene i bunnstriden.

Det gjenstår nå bare 4 kamper før oppgjørets time vil komme og vi vil se hvem som rykker opp til PostNord ligaen og ned fra Norsk Tipping ligaen og til kretsserien i 4. divisjon.

Her er alle resultater og tabell etter serierunde 22!Tromsø 2 - Ull/Kisa 2 spilte uavgjort noe som i utgangspunktet passer bra for oss!

Postet av Harstad IL den 24. Sep 2019


Det gjensår nå 5 serierunder i Norsk Tipping ligaen etter at Tromsø 2 og Ull/Kisa 2 avsluttet serierunde 21 i går. Kampen endte uavgjort 1-1 noe som i utgangspunktet passer oss godt.

Fløya topper tabellen igjen etter at Finnsnes har 2 tap på rad.
I nedrykksstriden kan alle fra lag nummer 9 risikere å bli blant de 3 som rykker ned.


Se alle resultater og tabell her.Disse 11 starter kampen mot Hønefoss kl. 1600

Postet av Harstad IL den 22. Sep 2019


Keeper Sulejman "Suki" Sulejmanovic og kaptein Marcus Ursin Ingebrigtsen er begge med til Hønefoss i dag.
(Arkivoto: HIL)


NORSK TIPPING-LIGAEN
22. september kl. 1600
Hønefoss - Harstad


Her er startlaget til begge lag:

https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=7162193


Resultater og tabell etter serierunde 20 i Norsk Tipping Ligaen

Postet av Harstad IL den 17. Sep 2019


Etter serierunde 20 topper Finnsnes tabellen med 43 poeng. Fløya like bak med sine 41. Gjelleråsen og Bodø/Glimt bak der igjen med sine 36 poeng.


Seriemesterskapet og opprykk til PostNord Ligaen vil nok stå mellom Finnsnes og Fløya.

I nedrykksstriden er det tett med lag nummer 10 som er Ull/Kisa 2 med 27 poeng, Tromsø 2 med 23 poeng og Harstad med 21 poeng. Bak der igjen er Skjetten med sine 13 poeng og helt sist er Leknes med 4 poeng.

Lørdag 26. okotber faller avgjørelsen i begge ender av tabellen, og frem til da kommer det til å bli et rotteres for lagene som jakter opprykk og for de som ligger i nedrykksstriden.


Her er alle resultatene og tabellen etter serierunde 20.
Solid 4-1 seier over Tromsø 2 - se alle kampfakta!

Postet av Harstad IL den 17. Sep 2019


Glade målscorere etter kampen. Kaptein Marcus Ursin Ingebrigtsen, Thomas Skoglund Windstad og Marchus Strømøy Kajander (Foto: HIL)


Norsk Tipping Ligaen 17. september

Det ble en fullt fortjent 4-1 seier over Tromsø 2 mandag ettermiddag etter at stillingen ti pause var 1-1.
Innsats og spill spesielt i 2. omgang varmet publikum og gir håp om flere seire i de siste 6 kampene.

Kaptein Marcus Ursin Ingebrigtsen ble kåret til HIL’s beste spiller og scoret de 2 første målene. Thomas Skoglund Windstad scoret det viktige 3-1 målet, mens Marchus Strømøy Kajander punkterte kampen med et vakkert frispark i det 84. spilleminutt.

Gratulerer med seiern til allle gutta, trenere og støtteapparat!

Takk for kampen til Tromsø IL og til dagens dommertrio!


Se alle kampfakta her.HIL Avisen september 2019

Postet av Harstad IL den 17. Sep 2019

Her kan du lese avisa som kom ut på lørdag: https://www.harstadil.no/p/23521/hil-avisenHer er høstens kursoversikt fra Hålogaland Fotballkrets

Postet av Harstad IL den 16. Sep 2019

Foto: Fra trenerkurs i Norges Fotballforbund.


Om du er trener eller leder er det svært viktig å ta kurs som Hålogaland Fotballkrets og Norges Fotballforbund tilbyr. Dette er viktig å prioritere!

Å ta Grasrottrenerkurs for dere som skal være og er trener i barn og ungdomsfotballen bør være et must og et personlig ønske.


Her er en kursoversikt fra Hålogaland Fotballkrets som viser aktuelle kurs i høst. Da er det bare å sette av tid og melde seg på:

https://www.fotball.no/kurs/?d=18Dette sier Jostein Kajander før dagens kamp mot Tromsø 2

Postet av Harstad IL den 16. Sep 2019

Denne saken er lånt av Harstad Tidende:

Skrevet av  i47609932 - ihj@ht.no -


Foto: Ivar Hjelvik


Trener Jostein Kajander har klokkertro på at HIL har startet på veien tilbake til en fast plass i divisjonen. Det skjer ved hjelp av hans utenlandske trekløver. 


For han legger ingenting i mellom når han beskriver trioen Predrag Milakovic, Ivan Moran og Marijan Imeri. Nykommerne har overbevist treneren såpass at han har stor tro på det som man må kalle en alvorlig snuoperasjon når det skal spurtes i sesongens siste innspurt.

– Vi er veldig fornøyd med hva vi har fått inn her, sier Kajander om de tre spillerne, som er på banen sammen for første gang denne sesongen i mandagens oppgjør mot Tromsø 2.

– Hva Predrag står for, har vi fått et klart bilde på i hans tidligere periode her. Mens Ivan er en klar og sterk forsvarssjef som styrer det bakre leddet, har Marijan spennende offensive kvaliteter, som jeg tror vi vil se mer til i sesonginnspurten, sier Kajander.

Mandag står årets viktigste kamp nok en gang for dør. Da er Tromsø 2 på besøk i det som må kalles en klar sekspoengskamp i bunnen av 3.-divisjon, avdeling 6.

– Alle kamper framover er nødt til å vinnes. I sesonginnspurten må vi nok vinne fire-fem kamper for å beholde plassen. Det er noe som jeg har stor tro på at spillerne klarer, sier Kajander.

Han forteller følgende om lagets skadesituasjon:

– Vi har Sebastian Andreassen ute med karantene. Ut over det plages Oskar Alvereng, Marchus Kajander, Kåre Harald Arntsen og Simon Johansen med småskader, og er usikre til oppgjøret. Vi ser fram til en bra match, hvor vi ikke blir overrasket om det dukker opp 3-4 a-lagsspillere hos gjestene.Kan denne duoen fikse seier mot Tromsø 2 mandag?

Postet av Harstad IL den 16. Sep 2019


Foto. Kjell Arne Bakkemo


Ivan Moran fikk sin debut i Tigerdrakta i borteseieren mot Leknes FK i forrige serierunde.
Thomas Skoglund Windstad ble matchvinner med sin 1-0 scoring i den viktige kampen ute i Lofoten, og er klar for nye mål i dag.


MANDAG 16. SEPTEMBER KL. 1700

Harstad - Tromsø 2HIL rekruttene tapte for FK Lofoten

Postet av Harstad IL den 16. Sep 2019

(Arkivfoto)


Lørdag reiste våre rekrutter til Kabelvåg for 4. divisjonskamp mot tabelltoer FK Lofoten. Det ble tap 6-1.

Her er kampfakta:
https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=7165495De står for en utfordring våre junior og guttespillere som har sin kamparena i 4. divisjon senior. Det skal de ha!

Postet av Harstad IL den 16. Aug 2019

Jonathan Amundsen og Tobias Mågø, to av gutta på HIL B 2019. (Foto: Ronald Walquist)

 

HIL B som er klubbens andre seniorlag etter A-laget, skal ut i sin andre tur til Lofoten på bare fem dager. Denne gangen er det Ballstad som står for tur, og kampstart er lørdag klokken 1500.

Sansynligvis er årets utgave av HIL B den yngste gjennom klubbhistorien. Med 4 guttespillere, 5 førsteårs juniorer og resten andre og sisteårsjuniorer, har laget en  knalltøff kamparena i 4. divisjon Hålogaland. De møter i hver kamp godt voksne og fysisk sterke lag som Lofoten, Sortland, Morild, SOIF og Grovfjord.
Men når det er sagt så er det ingen av spillerne som har klaget over at det er for tøft, men mange uttrykker at de stortrives med den tøffe kamphverdagen.


Sterk prestasjon å ta med poeng hjem

Hovedtrener Steinar Westerås og assistent Håkon Mikalsen er vant til å møte tøff motstand i denne divisjonen, og det er ingen unntak mot Ballstad selv om laget fra Lofoten har slitt noe denne sesongen.
- Det kommer til å bli en vanskelig bortekamp mot et Ballstad lag i poengnød, og kommer vi derfra med poeng er det en veldig sterk prestasjon, akkurat som det var tidligere i uken når vi vant over Svolvær, sier trenerduoen.


Tøff oppgave å berge plassen

- Det kommer til å bli en tøff oppgave å berge plassen i denne divisjonen, men vi har trua og skal gjøre alt vi kan for å ta poeng i hver kamp, sier optimistiske spillere etter torsdagens treningsøkt.
Gutta bruker mye tid på fotball og trener og står på for å nå opp på A-laget, noe flere gjør i Harstad Idrettslag hvert år.


Spillerutvikling i fokus

- Vi går alltid på banen for å vise oss fra vår beste side, men for oss med en kamptropp bestående av junior og guttespillere, vil spillerutvikling alltid stå i fokus, er den klare meldingen fra trenerne som nå er kampklar for oppgjøret mot Ballstad i morgen!
En viktig kamp for begge lag hvis vi ser på tabellen. Kampstart 1500!

Harstad Tigers skal ut på tur igjen - Nå er det Stjørdal som er reisemålet!

Postet av Harstad IL den 15. Aug 2019

Iver Jakobsen, Alexander Sandvik Isaksen, Christoffer Arild, Jørn Helge Johnsen, Viggo Opheim og Kenneth Mågø, er klar for Landsturneringen i spesialdesignede Harstad Tigers skjorter. (Foto: DJ Olsen)


Tirsdag startet Harstad Tigers opp med trening igjen etter en lang og god sommerferie. Det alle nå ser frem til er deltakelse i Landsturneringen på Stjørdal som starter fredag 30. august.

Hele 30 av Tigrene reiser til Stjørdal inklusive sine trenere og reiseledere. Og som vanlig er det Kenneth Mågø, Viggo Opheim og Ole Kristian Lundberg som skal lede det hele.
Torsdag 29. august reiser gjengen med buss fra Harstad til Fauske. Så blir det natt-tog fra Fauske til Trondheim.

- Vi stiller lag i 7er fotball og skal blant annet møte Rosenborg og Vålerenga. Også stiller vi lag i 3er fotball som jeg synes er helt topp fordi alle spillerne blir mye involvert, sier den engasjerte Harstad Tigers treneren Kenneth Mågø.

30 år med Landsturnering
Den tradisjonsrike Landsturneringen fyller 30 år i år og hele 78 lag fra hele landet er påmeldt.
Se denne linken for info og program om årets turnering.


Besøk fantastiske Harstad Tigers på nett
- Facebook: https://www.facebook.com/groups/208150672556625/
- Harstadil.no: https://www.harstadil.no/p/33326/harstad-tigers


Harstad Tigers gjengen på trening tirsdag 13. august. (Foto: DJ Olsen)


Tøff logo på årets T-skjorter.
4. divisjon: Sterk borteseier av våre juniorer og ny hatrick av Risbøl

Postet av Harstad IL den 13. Aug 2019

Arkivfoto HIL B 2019: Micael Risbøl i front for jublende juniorer i vårsesongen.


Svolvær IL - Harstad B 2-3

I dag startet HIL B høstsesongen i 4. divisjon, og første kamp ut var Svolvær IL på bortebane.
Som vanlig i årets sesong stilte HIL B med juniorspillere pluss guttespillere.

2-0 ledelse til pause for våre gutter ble til 2-2, før Micael Risbøl ble matchvinner med en vakker scoring og sitt tredje hatrick for sesongen.

Seieren var av den viktige sorten og førte ungutta våre forbi Svolvær, Ballstad og Melbo 2 på tabellen i 4. divisjon Hålogaland.

- Vi viser sterk lagmoral i dag og er stolt over å ta med oss tre poeng hjem fra Lofoten, sier en veldig fornøyd hovedtrener Steinar Westerås på telefon etter kampen.


Se kampen i opptak på HT.no.

Se lagoppstilling begge lag her.
Tap mot Bodø/Glimt etter seiersmål på overtid

Postet av Harstad IL den 13. Aug 2019

Arkivfoto Harstad Tidende: Thomas Windstad


Det ble tap i søndagens kamp mot Bodø/Glimt 2 som kom til Harstad med en meget sterk kamptropp.
Franskmannen Amadou Konate og Islendingen Oliver Sigurjonsson som begge tilhører Bodø/Glimt sitt A-lag ble avagjørende med sitt 1-1 mål og seiersmålet 2-3 på overtid.

Totalt sett var Bodø laget det beste på Harstad stadion denne søndagen og vinner fortjent.

fredrik Lindquist og Thomas Skoglund Windstad scoret HIL sine mål.


Se kampfakta her!

Målene og kampen i opptak kan ses på HT.no https://www.ht.no/httv/2019/08/11/Se-m%C3%A5lene-fra-HILs-kamp-mot-Glimt-2-19672147.ece 3. sesong av Keeperakademiet er klar - Oppstartsmøte 19. august

Postet av Harstad IL den 7. Aug 2019

Hei alle keepere og foresatte!

Da gjør vi klar for en ny runde med HIL sitt keeperakademi med faste ukentlige keepertreninger i Seaworkshallen.

Vi inviterer først til et infomøte hvor vi avtaler treningsdager, treningstider og mere.
Møtet er mandag 19. august kl. 1830 på HIL huset.

Keepere fra hele regionen kan delta og aldersgruppe er fra født 2009 og opp til junior.
Resultater og tabell Norsk Tipping ligaen etter 14 kamper

Postet av Harstad IL den 7. Aug 2019

Arkivfoto: Harstad Tidende


Det er spilt 14 av 26 kamper i Norsk Tipping ligaen avdeling 6. 

Etter helgas kamper hvor Finnsnes vant 5-1 over Fløya er det nå Finnsnes som topper tabellen. De grønnkledde fra Midt-Troms har levert i hele år og har imponerende 9 seire, 3 uavgjort og bare 2 tap. Når målforskjellen er sterke 38-13 er vi enige i at de topper fortjent!

Leknes, Skjetten og Tromsø 2 er fortsatt under nedrykksstreken.

Se alle resultater og tabell her!Det ble tap i helgas bortekamp!

Postet av Harstad IL den 7. Aug 2019

Arkivfoto: Harstad Tidende


Her er alle kampfakta fra 4-1 tapet!Juniorgutta vant sin andre kamp i Norway Cup med 2-1 over Vestli

Postet av Harstad IL den 30. Jul 2019


I en spennende og hard batalje ble det seier 2-1 over Vestli IL i ettermiddag. 

Målene ble satt inn av Jonathan Amundsen og Tobias Mågø som er på bilde. (Foto: Ronald Walquist)

Nå ligger vi på andreplass i gruppa og ligger ann til å gå videre til A-sluttspillet. Der er et men, og det er at hvis Blindheim slår Modum i kveld og får en bedre målforskjell enn oss.

Uansett gratulerer alle gutta og støtteapparat med dagens harde innsats for Tigerdrakta som førte til en fullt fortjent 2-1 seier!

Her er tabellen og resultater fra vår gruppe.
Se tabellen etter halvspilt Norsk Tipping Liga

Postet av Harstad IL den 30. Jul 2019

Keeper Suki Sulejmanovic og kaptein Markus Ursin Ingebrigtsen etter årets første seriekamp på Finnsnes. Kampen endte 1-1. (Foto: HIL)


Etter helgas serierunde er avdeling 6 i Norsk Tipping Ligaen halvspilt med 13 av 26 kamper.

Fløya topper tabellen med 26 poeng og ligger nå på plassen som gir direkte opprykk til PostNord Ligaen. Tromsø 2, Skjetten og Leknes ligger under nedrykksstreken med henholdsvis 14, 7 og 4 poeng.


Se hele tabellen og kommende kamper her.

Tap for Skjervøy

Postet av Harstad IL den 29. Jul 2019

Arkivbilde med Stian Johansen, Oskar Alvereng og Kåre Harald Arntsen.


Det ble et forsmedelig 5-1 tap borte mot Skjervøy som har ligget i toppen av tabellen gjennom hele sesongen.

Se alle kampfakta her med lagoppstilling, mål, bytter, gule og røde kort!
Deilig med seier over Lillestrøm og 3 viktige poeng!

Postet av Harstad IL den 29. Jul 2019

Jonathan Olaoye, Marchus Strømøy Kajander og Sebastian Andreassen. (Foto: HIL)


Hjemmelaget måtte vinne denne kampen for å komme seg over nedrykksstreken. Og etter en god 2. omgang med stor innsats kom belønningen med 1-0 og 3 viktige poeng.

Det var Jonathan Olaoye som scoret det viktige seiersmålet etter assist fra Marchus Strømøy Kajander.


Se alle kampfakta her med lagoppstilling, mål, bytter, gule og røde kort!Deilig med seier og 3 viktige poeng mot Lillestrøm

Postet av Harstad IL den 29. Jul 2019

Jonathan Olaoye, Marchus Strømøy Kajander og Sebastian Andreassen. (Foto: HIL)


Hjemmelaget måtte vinne denne kampen for å komme seg over nedrykksstreken. Og etter en god 2. omgang med stor innsats kom belønningen med 1-0 og 3 viktige poeng.

Det var Jonathan Olaoye som scoret det viktige seiersmålet etter assist fra Marchus Strømøy Kajander.


Se alle kampfakta her med lagoppstilling, mål, bytter, gule og røde kort!Lykke til i Norway Cup

Postet av Harstad IL den 29. Jul 2019

Juniorgutta avbildet i Oslo før sin første kamp. (Foto: Ronald Walquist)


18 spillere er reist til Oslo for å delta på verdens største fotballturnering. 

Sammen med sine ledere skal de være i Oslo i en uke og de kommer til å møte tøff motstand for å komme seg videre til et ønsket A-sluttspill.
Juniorlaget var også i 2018 i Oslo og Norway Cup.

Her kan du følge lagets kamper!
Kort referat fra treningskampen mot Mjølner

Postet av Harstad IL den 13. Jul 2019

Karl-Harald, Rino og Kjell Arne ikke så veldig fornøyd med å tape i Narvik i dag. Foto: HIL


Trivelig med et lite Peppes stopp før hjemturen til Harstad. Foto: HIL


Det ble tap 2-0 på Narvik stadion i dag for Mjølner med Harstad guttene Mathias Johnsen, Truls Torblå og Knut Jørgen Evensen på laget.

1-0 kom etter et nydelig langskudd i første omgang av Elias Skogvoll. 2-0 kom i andre omgang etter et veldig feil idømt straffespark. 

 

HIL SITT STARTLAG

1-4-3-3

Karl-Harald Bruun


Fredrik Jenssen

Thomas Knoph Isaksen

Mathias Boge

Emil G. Kajander

 

Christian Kulbotten

Kåre Harald Arntsen

Eivind Berg Rikardsen

 

Stian Johansen

Sebastian Andreassen

Marchus Strømøy Kajander

 

INN I 2. OMGANG

Jonathan Olaoye for Emil Kajander

Emrick Schjelderup for Mathias Boge

 

FRA A-STALLEN VAR DISSE IKKE MED TIL NARVIK I DAG 

(Grunnet jobb, reise, sykdom og skader)

Marchus Ursin Ingebrigtsen

Jakob Klæboe Pedersen

Oskar Alvereng

Simon Johansen

David Johansen

Fredrik Lindquist

Thomas S. Windstad

YL Messie

Suki Sulejmanovic

Jørgen Bakke

Karl Henrik Wittussen


Neste kamp som er første seriekamp etter sommerpausen er borte mot Skjervøy lørdag 20. juli kl. 1600. https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=7162133 
Egil Trudvang vant førstepremien i årets Billotteri

Postet av Harstad IL den 10. Jul 2019


Det var en glad og stolt vinner som kunne hente sin flotte og skinnende Hyundai Ioniq plug in hybrid hos Biltrend på Stangnes.

Egil Trudvang (75) er nemlig den heldige som ble trukket som vinner i årets HIL-bilotteri, og med det lykkelig eier av ny bil.

- Jeg ble utrolig glad da jeg ble oppringt og fikk beskjed om at jeg hadde vunnet en bil. Først trodde jeg ikke på det, men etter å ha forsikret meg fem ganger om at dette ikke var tull, kunne jeg slippe jubelen løs, sier harstadværingen.

I år som de fire årene før har Jim Madsen på Biltrend og Hyundai Motor Norge sammen bidratt med hovedpremien i billotteriet. Han er imponert over innsatsen som ligger bak HIL-lotteriet.

- Veteranene i HIL har tatt regien og hatt full kontroll på lotteriet, og samlet inn en halv million kroner. De har lagt ned tusenvis av timer med innsats, og det gjør dette til en suksess. I tillegg kjenner vi jo til den gode jobben HIL gjør for byen og alle de gode minnene de er med på å skape for barn og ungdommer. Da er det en stor glede for oss å kunne bidra med noe tilbake til Harstad, og samtidig støtte HIL, forteller Madsen.

To Kvæfjord gutter til HIL - Den ene er nå på talentsamling i Porsgrunn

Postet av Harstad IL den 27. Jun 2019

Fredrik og Jan-Helge i garderoben etter lørdagens debut.
(Foto: HIL)


I lørdagens hjemmekamp i NorskTipping-Ligaen debuterte to nye spillere på A-laget. Begge gutta er fra Kvæfjord og det er førsteårs senior Fredrik Fernando Jenssen født 1999, og førsteårs guttespiller Jan-Helge Westerås født 2004, vi kan ønske velkommen til Harstad Idrettslag.
Både Fredrik og Jan-Helge ønsker å trene mye for å nå lengst mulig som fotballspillere, og det er slike spillere vi ønsker til HIL for å kunne bygge en god treningskultur og prestasjonskultur.


JAN-HELGE PÅ TALENTLEIR
I disse dager er Jan-Helge på talentleir i Porsgrunn sammen med landslaget og skyggelandslaget for gutter 15 år. 45 spillere er tatt ut i denne årsklassen og av disse er 5 spillere fra Nord-Norge.
Onsdag spilte Jan-Helge første omgang for skyggelandslaget mot landslaget og han scoret et mål.
Skyggelandslaget ledet 3-0 til pause og sluttresultatet ble 4-4.


FRA FOTBALL.NO
G16-landslagstrener Gunnar Halle, G15-landslagstrener Jan Peder Jalland og fagansvarlig for landslagsskolen i NFF, Håkon Grøttland, har nå tatt ut spillere til Equinor Talentleir i Porsgrunn i perioden 24. - 28. juni.

På G16 og G15 er det tatt ut et landslag og et skyggelandslag, mens det på G14-nivå er tatt ut to sidestilte tropper.

 - Noen er her for første gang, mens andre er på vei til sin tredje samling i Porsgrunn. Felles for alle er at de er vurdert til å være blant landets aller største talenter. De har overbevist mange på veien for å bli tatt ut, og vi har tatt ut disse spillerne fordi vi mener de har noen egenskaper som på sikt kan gjøre de til en av «morgendagens helter», sier fagansvarlig for landslagsskolen i NFF, Håkon Grøttland.  

- Talentleiren er en viktig arena med tanke på spissing og finsikting inn mot landslag, men først og fremst skal det være en inspirasjonsarena. Forhåpentligvis gir en slik samling spillerne et ekstra «boost» og viktig læring som de tar med seg hjem i klubbhverdagen sin, sier Grøttland. 

 

G15-landslag

Adhurim Mjekiqi - Sarpsborg 08
Alwande Roaldsøy - Drøbak/Frogn
Anders Walker Totland - Brann
Andre Hovland Lønning - Bømlo
Andreas Brede Albertsen - Sandefjord
Andreas R. Schjelderup - Bodø/Glimt
Benjamin Bygnes - Haugesund
Didrik Moen Tvenge - Strømsgodset
Dylan Murugesapillai - Lillestrøm
Elias Solberg - Ull/Kisa
Henrik Webb Dahl - Start
Isak Hansen-Aarøen - Tromsø
Isak Tomar Hjorteseth - Fyllingsdalen
Jonas Skjerven Valland - Stord
Magnus Bech Riisnæs - Vålerenga
Marius Berg Fossum - Stabæk
Moutaz Ali Alzubi - Andenes
Oskar Siira Sivertsen - Kristiansund
Sadir M. Husse Abud - Sarpsborg 08
Sebastian Stokke - Ull/Kisa
Shreeraam Sritharan - Vålerenga
Storm Strand-Kolbjørnsen - Vålerenga
Syver Aas - Odd

G15-skyggelandslag

Aksel Wedset-Lilleng - Tromsø
Asbjørn Engenes - Sveio
Berkay Duman - Strømsgodset
Christian Aagesen - Stabæk
Daniel Dalehaug - Elverum
Dawid Bugaj - Molde
Dennis Gjengaar - Ørn-Horten
Dilawar Ahmadzy - Stoppen
Edmund Owusu - Lillestrøm
Jan-Helge Westerås - Harstad IL
Jonas Toftesund - Brann
Julian H. Jordheim - Fredrikstad
Mikkel N. Knudsen - Vålerenga
Mohammed Badran - Jerv
Niklas Jensen Wassberg - Fyllingsdalen
Noreddin R. T. Amshatat - Odd
Olav Lilleøren Veum - Stabæk
Oliver Johannes Braude - Vålerenga
Oliver K. Thomassen - Stabæk
Osmund Aga - Stabæk
Rasmus Opdal Christiansen - Lillehammer
Syver Skundberg Skeide - Hødd


Årsbeste av HIL junior mot et sterkt Melbo i 4. divisjon

Postet av Harstad IL den 25. Jun 2019


Arkivbilde HIL B gutta etter seier.
(Foto: HIL)


Tross tap 5-1 på bortebane mot Melbo 2 i gårdagens 4. divisjons kamp var hovedtrener Steinar Westerås veldig fornøyd med gjennomføringen.
Melbo 2 stilte med den sterkeste kamptroppen for året og hadde flere fra A-laget med. Blant annet Torjus N. Nikolaisen som scoret 3 mål.
Stillingen til pause var 2-0 og like etter sidebytte resuserte HIL til 2-1 ved Jonathan Høyden Amundsen.

- Sjelden at man er fornøyd etter et tap men i dag har jeg en god følelse av måten gutta fremstår på. De skal ha ros for å tørre å spille og for å trø til i duellspillet mot et robust og godt Melo lag sier hovedtrener Steinar Westerås.

HIL B som består av juniorspillere og 4 guttespillere har hatt en tøff periode med store tap i de siste kampene mot lag som ligger i toppen av 4. divisjon.
En veldig ung spillerstall og ingen spillere ned fra A-laget til kampene har gjort det tøfft mot de beste lagene i divisjonen. Og når i tillegg HIL B har avgitt flere av sine spillere opp til A-laget har det ført til store utslag i en del kamper. På toppen av det så er noen sentrale spillere ute med langtidsskader og kyssesyka.

- Vi har en kjempefin spillergruppe og har aldri mangel på folk til kampene. Når det er sagt så skulle vi gjerne sett at vi ikke trengte å avgi så mange til A-laget og at vi heller fikk noen ned fra dem til våre kamper. Men vi prioiterer A-laget først og dialogen med trenerteamet for A er veldig bra sier Westerås.

- Både jeg og assistentrener Håkon Mikalsen er stolt over juniorgutta våre og våre guttespillere som går på til hver 4. divisjonskamp med tro på seier. Dette er er en herlig gjeng, og da vi har full fokus på individuell spillerutvikling bryr vi oss ikke om at vi taper en noen kamper med store siffer.
- Det ville vært et dårlig kvalitetstegn for 4. dvisjon Hålogaland hvis våre førsteårsjuniorer og guttespillere skulle slå topplagene i kretsens høyeste seniornivå for herrer, avslutter Steinar Westerås.

HIL B har slått Ballstad og Svolvær i årets 4. divisjon og spilt uavgjort mot Andenes på bortebane.


Se lagoppstilling og kampfakta Melbo 2 - Harstad B
Sommerferie i Norsk Tipping Ligaen - Se alle resultater og tabell

Postet av Harstad IL den 25. Jun 2019

Arkivbilde Jakob Klæboe Pedersen.
(Foto: Ivar Hjelvik, HT)


Det er sommerferie i Norsk Tipping Ligaen etter at Tromsø 2 og Bodø/ Glimt 2 spilte 1-1 og uavgjort i serierunde 11.
Fløya og Gjelleråsen topper tabellen med 23 og 22 poeng mens Tromsø 2, Skjetten og Leknes er under streken.
20. juli sparkes det igang igjen med blant annet Skjervøy - Harstad som en veldig viktig kamp for begge lag. Skjervøy for å henge med i toppen og Harstad for å klatre opp fra bunnstriden.


Her er resultater og tabell etter serierunde 11.


Avsluttet med seier 2-1 i siste kamp før ferien

Postet av Harstad IL den 23. Jun 2019

Målscorere Emil G. Kajander og Marcus Ursin Ingrbrigtsen.
(Foto: HIL)


NORSK TIPPING LIGAEN
Lørdag 22. juni kl. 1600 - Harstad stadion
Harstad - Leknes 2-1

Fortjent seier, to av forvarsspillerne scorer, to nye debutanter, junior kåret til HIL s beste og nå sommerferie, Det er en kort status etter lørdagens kamp.

Kampen ble aldri noen god forestilling fra de gul/sorte men vi tar med oss 3 poeng. 3 fortjente poeng da seieren aldri var truet.
Når det er sagt så er Leknes blitt et mye bedre lag etter at de har fått på plass flere nye utenlandske spillere, som helt klart har forsterket laget fra Lofoten.

Marcus Ursin Ingebrigtsen og Emil G. Kajander scoret målene. Gratulerer målgutta!

Gratulerer med dagens «HILs beste spiller» junior Eivind Berg Rikardsen!

Velkommen til Harstad Idrettslag og gratulerer med debut på HIL A Fredrik Fernardo Jenssen (fra Medkila) og Jan-Helge Westerås (fra BT)!


GOD SOMMERFERIE alle gutta, trenere, støtteapparat og supportere!


       Kåret til HILs beste spiller, junior Eivind Berg Rikardsen.
       (Foto: HIL)
Velkommen tilbake i Tigerdrakta Oskar Alvereng

Postet av Harstad IL den 21. Jun 2019

(Foto: HIL)

Da er det veldig gledelig å kunne fortelle at Oskar Alvereng er tilbake i Harstad Idrettslag og spilleklar i morgen mot Leknes.
Oskar er nå ferdig med sine studier i Trondheim og er flyttet hjem igjen til Harstadadbyen for å jobbe som lærer.

Stian Johansen og Kåre Harald Arntsen på bildet sammen med Oskar etter dagens trening, gleder seg over å ha fått den solide spilleren tilbake i Tigerdrakta.
0-3 til pause etter 3 dødballer ødela alt

Postet av Harstad IL den 18. Jun 2019

3 viktige poeng gikk tapt til topplaget Gjelleråsen etter at de scorer på to lange innkast og en corner. Alle målene kom før pause og oppgaven med å ta igjen forspranget i de siste 45 minuttene ble for tøff.

Hjemmelaget er det beste laget etter pause og produserer sjelden mange målsjanser på Harstad Stadion. Men det hjalp lite når det bare blir et mål i protokollen. Målet kom etter en nydelig stupheading av veteranen Simon Johansen.

Neste og siste kamp før det er sommerferie er hjemme mot Leknes lørdag 22. juni.


Se alle kampfakta her!


Foto: Harstad Tidende

Resultater og tabell etter runde 10 i Norsk Tipping Ligaen

Postet av Harstad IL den 18. Jun 2019

Fløya, Gjelleråsen og Skjervøy topper tabellen etter serierunde 10. Fløya har 22 poeng, de to andre har 19 poeng. 
Under nedrykksstreken ligger Tromsø, Skjetten og Leknes.

Her er resultater og tabell etter helgas kamper.


Foto: Andreas Isachsen, HTFortjent borteseier over Ull/Kisa - Se kampfakta!

Postet av Harstad IL den 11. Jun 2019

Mandagens bortekamp mot Ull/Kisa 2 ble en varm affære i sommervarmen på Jessheim. Men gutta beherket forholdene og vant til slutt 3-1 etter scoringer av Jonathan Olaoye, Marchus Strømøy Kajander og Sebastian Andreassen.

Det var en elstremt viktig seier og førte laget over nedrykksstreken. Nå venter Gjelleråsen førstkommende søndag klokken 1500 på Harstad Stadion.

Se alle kampfakta fra gårdagens kamp.


Bilde: Jonathan og Marchus etter kampen i går.
HIL B tap mot Sortland - Se resultater og tabell 4. divisjon!

Postet av Harstad IL den 11. Jun 2019

Det ble som forventet en tøff affære for våre juniorer å møte Sortland A i Blåbyhallen. Etter at vi tok ledelsen 0-1 var det stopp og hjemmelaget vant til slutt 8-1.

Se kampfakta her.

Resultater og tabell etter serierunde 7.


Arkivfoto.Resultater og tabell etter runde 9 i Norsk Tipping Ligaen

Postet av Harstad IL den 11. Jun 2019

Fløya, Gjelleråsen og Skjervøy topper tabellen etter serierunde 9. Alle tre lagene har 19 poeng. Under nedrykksstreken ligger Hønefoss, Skjetten og Leknes.

Her er resultater og tabell etter helgas kamper.


Arkivfoto.Herlig med seier over Junkeren

Postet av Harstad IL den 2. Jun 2019

Det ble en fullt fortjent hjemmeseier over Junkeren i lørdagens kamp i Norsk Tipping Ligaen.

En strålende første omgang med 3-0 var det som skulle til, og poengene ble aldri truet i 2. omgang.

MÅLFAKTA

1-0 16 min Fredrik Lindquist

2-0 20 min Marchus S. Kajander

3-0 34 min Marchus S. Kajander

3-1  76 mi  Selvmål

Nok en junior fikk sin debut på A-laget i årets sesong når Eivind Berg Richardsen entret banen i startelleveren. Gratulerer til han!

Eivind på bildet sammen med Mathias Boge som vikelig har funnet seg til rette som anker på midtbanen. Igjen en god kamp av Boge.


Mer om kampen og kampfakta på HT.no


HIL sine juniorer med sterk bortekamp i 4. divisjon

Postet av Harstad IL den 30. Mai 2019

Onsdag kveld var HIL B gutta i bortekamp mot Andenes, og fikk med seg et poeng hjem til Harstad.

Stillingen til pause var 0-0 og når Andenes tok ledelse med 1-0 i det 77. spilleminutt trodde nok alle på Andenes stadion at slaget var tapt for våre unggutter.
Men nei, hovedttrener Steinar Westerås la med en gang om til 3 bak og 2 spisser og fikk satt inn et sluttpress mot hjemmelaget.
Det ga seg utslag, og i det 84. minutt header Jakob Steinjord inn utligningen etter et flott innlegg fra Helge Johannes Walquist.

Kampen endte i 1-1 og poengdeling. Steinar Westerås sa dette etter kampen til HT LIVE
- Veldig godt fornøyd med resultatet mot et vanskelig Andenes lag som sist helg banket Morild. Og at vi klarer å reise oss etter å ha fått mål imot på slutten av kampen er veldig bra!
- Vi stiller med et veldig ungt juniorlag med en guttespiller i mål og en guttespiller til fra start. I tillegg har vi ingen av juniorene fra A-stallen med, så denne prestasjonen skal vi være godt fornøyd med!
- Dette er veldig god læring for våre unggutter mot et Andenes lag som er mye sterke fysisk.


SE ALLE KAMPFAKTA ANDENES - HARSTAD B


SE LAGOPPSTILLING


KAMPEN KAN DU SE I OPPTAK PÅ HT.NO


TABELL OG RESULTATER 4. DIVISJON


Arkivbilde:
Juniorene Eivind Berg Rikardsen til venstre og Markus Steinheim til høyre på bildet, spilte en solid kamp mot Andenes onsdag kveld.
Guttespiller Emrick Hind Schjelderup i midten var ikke med i denne kampen.Fremtidens HIL A - 5 juniorer og 2 guttespillere med debut på A-laget i år!

Postet av Harstad IL den 28. Mai 2019

Disse to treningsvillige HIL B gutta fikk sin debut på A-laget mot Tromsø IL i Norsk Tipping Ligaen søndag.

A-laget er plaget med mange skader og når trenerne Jostein Kajander og Thomas Bergland skulle ta ut kamproppen fredag til Tromsø ble det særdeles utfordrende.
Men samarbeidet med HIL B sjefen Steinar Westerås er veldig bra med daglig dialog, og dermed så fikk A-laget med seg Jakob Steinjord og Fredrik Gangsaas Dinesen med seg i troppen til Tromsø på kort varsel.

Jakob er førsteårs junior og Fredrik er siste års guttespiller. Begge gutta tok overgang til HIL i vinter og er veldig treningsvillig og seriøse. 

Harstad Idrettslag gratulerer med A-lags debuten og er sikker på at vi kommer til å se mye av disse gutta i årene fremover.

Gratulerer også til disse juniorspillerne som har debutert for HIL A i Norsk Tipping Ligaen i 2019:

Johannes Henriksen 

Emrick Hind Schjelderup (guttespiller)

Micael Risbøl 

Messie Mpi Ngono Ihou 

Moo Keh Bluh Doh Moo 


Det er mange lovende ungutter i HIL B gruppa og flere debuter på A-laget kan komme i 2019.
Det som er helt sikkert er at det lover godt for fremtiden til Harstad Idrettslag med en så stor HIL B gruppe som vi har i dag. Og nøkkelen for disse gutta for å nå opp på høyere nivå er veldig enkel og kan oppsummeres i 3 punkt:

1 - Mye trening med kvalitet!
2 - Være dedikert med gode holdninger og med gode forberedelser!
3 - Sette seg mål og jobbe knallhardt og målrettet for å oppnå disse!


Foto: HIL B trening 27. mai, Jakob til venstre og Fredrik til høyre.Idrettsnorge har fått ny idrettspresident - Hils på Berit Kjøll

Postet av Harstad IL den 28. Mai 2019

Søndag ble Berit Kjøll valgt som ny president for Norges Idrettsforbund. 
Dette skriver fotball.no den 26. mai:

Berit Kjøll (63), Sven Mollekleiv (64) og den sittende presidenten Tom Tvedt (51) var de tre kandidatene som stilte for å bli idrettspresident. Det var et ekstremt jevnt valg da Berit Kjøll ble valgt til å være idrettspresident de neste fire årene under Idrettstinget som ble avholdt på Lillehammer Hotel søndag formiddag.

– Jeg er stolt, glad og rørt, og utrolig ydmyk for oppgaven. Jeg har jobbet hardt for dette fordi jeg har hatt troen på at jeg kan bringe noe nytt inn i Idretts-Norge, sier Berit Kjøll til NRK

President i Norges Fotballforbund, Terje Svendsen, gratulerer Berit Kjøll med seieren.

– Vi gratulerer Berit Kjøll som ny idrettspresident. Det ble en jevn og spennende avstemmning med en finale mellom to gode kandidater. Vi ser frem til å samarbeide med det nye idrettsstyret med Berit i spissen. 

Kjøll vant med kun to stemmer mer enn Sven Mollekleiv under andre avstemningsrunde. I første runde falt Tom Tvedt ut etter han fikk 14 prosent av stemmene, mens Mollkleiv og Kjøll med 44 og 40 prosent gikk videre til ny runde. Der vant Kjøll med minst mulig margin da 83 av 164 delgater stemte på Kjøll, mens Mollekleiv fikk to mindre med 81 stemmer. 

– Jeg var helt rolig, for jeg visste at de to med flest stemmer ville gå videre. Jeg var egentlig ganske trygg, for ut ifra oppslutningen jeg føler jeg har hatt med full spinnaker, trodde jeg at jeg ville gå videre til siste finale. Da tenker jeg at det er godt å se at Toms tilhengere valgte meg som deres alternativ. Det gjorde at jeg gikk av med seieren, fortalte Kjøll TV 2

Vibecke Sørensen (51) ble valgt frem som ny 1. visepresident og skal også holde stillingen de neste fire årene, mens Johan Olav Koss (50) ble 2. visepresident og har stillingen de neste to årene. 


Foto: NTP ScanpixSkjervøy topper tabellen etter serierunde 7

Postet av Harstad IL den 27. Mai 2019

Skjervøy har spilt 7 kamper og har 16 poeng, mens Finnsnes har spilt 6 kamper og har 14 poeng. Finnsnes er så langt ubeseiret i årets sesong. Det er status i toppen så langt etter 7 serierunder.

Helgas resultater:
Skjetten - Finnsnes 1-2
Tromsø 2 - Harstad 2-1
Melbo - Fløya 3-0
Junkeren - Leknes 5-0
Hønefoss - Lillestrøm 2 4-1
Bodø/Glimt 2 - Skjervøy 1-2

Tabell Norsk Tipping Ligaen avdeling 6


Arkivfoto: Harstad Tidende

Tap 2-1 i Tromsø - her er alle kampfakta

Postet av Harstad IL den 26. Mai 2019

I lørdagens kamp mot Tromsø 2 i Norsk Tipping Ligaen ble det tap 2-1. Stillingen til pause var 1-0.
HIL sitt mål ble scoret av Mathias Boge.

Se alle kampfakta her.


Arkivfoto:
Sebastian Andreassen og Mathias Boge spilte kampen på Alfheim lørdag, mens Marchus Kajander i midten var hjemme på grunn av skadet i hælen.
Her er helgas serierunde i Norsk Tipping Ligaen

Postet av Harstad IL den 24. Mai 2019

Serierunde 7 i Norsk Tipping Ligaen avdeling 6

Lørdag 25. mai kl. 1300 Melbo - Fløya
Lørdag 25. mai kl. 1330 Junkeren - Leknes
Lørdag 25. mai kl. 1600 Tromsø 2 - Harstad

Søndag 26. mai kl. 1400 Bodø/Glimt 2 - Skjervøy
Søndag 26. mai kl. 1500 Skjetten - Finnsnes
Søndag 26. mai kl. 1800 Hønefoss - Lillestrøm 2

Mandag 27. mai kl. 2015 Gjelleråsen - Ull/Kisa 2


Tabell etter 6 serierunder.


Se HT.no for å se Tromsø - Harstad LIVE lørdag kl. 1600


Arkivfoto HT: Kåre Harald ArntsenTo vakre HIL mål ikke nok!

Postet av Harstad IL den 22. Mai 2019

Det ble tap 2-3 mot TUIL i dag i cupens andre runde. Stillingen til pause var 0-0.

TUIL fikk to tidlige scoringer i 2. omgang og alle på stadion trodde kampen var kjørt,

Men et vakkert langskudd av Jakob Klæboe Pedersen og en like vakker heading av Emil Kajander satte full fyr i kampen og 2-2.

Dessverre fikk TUIL  sitt tredje mål i det 82. spilleminutt og det ble avgjørende og dermed tap for hjemmelaget.


Se kampreferat i Harstad Tidende torsdag, eller på HT.no TV.

Arkivfoto.Se sluttspillet i E-Sport serien 26. mai

Postet av Harstad IL den 22. Mai 2019

E-Sport er kommet for fullt og Eliteserieklubbene vår har allerede egne lag.

Nå er det sluttspill og hvis du har lyst å bli kjent med dette populære fenomenet kan du se kampene gratis på D Play søndag 26. mai!
ONSDAG 22. MAI KL. 1800

Postet av Harstad IL den 21. Mai 2019Konkurranse mens vi venter på cupkampen mot TUIL - Hvem kjenner du i videoen fra 1997?

Postet av Harstad IL den 20. Mai 2019

Onsdag 22. mai kl. 1800 møter vi Tromsdalen på Harstad stadion til 2. runde kamp i Norgesmesterskapet i Fotball.
Laget fra dalen spiller i 1. divisjon og har så langt i årets sesong tatt 1 poeng på 7 kamper og ligger sist på tabellen med 20 innslupne mål og 6 scorede mål.

Sist vi i Harstad Idrettslag var i 1. divisjon var i 1997. Det er hele 22 år siden og virker som en evighet siden.
Men det er ikke så lenge siden vi møtte Tromsdalen til obligatorisk kamp. Det var i 2016 da vi begge spilte i PostNord ligaen. Da spilte vi 1-1 på bortebane mens vi tapte 0-2 hjemme. Tromsdalen vant da sin avdeling og rykket opp til 1. divisjon.
Mens vi ble nummer 8 og måtte ta den tunge veien ned i den nye allnorske Norsk Tipping ligaen som ble opprettet etter den nye serieordningen. Vi var ikke i nærheten av nedrykkslagene men vi måtte bli nummer 7 for å få bli i PostNord. Alta IF ble nummer 7, vi ble nummer 8.

Mens vi venter på cupkampen onsdag hvor vi møter motstand fra 1. divisjon, koster vi på oss litt mimring fra 1997 da også vi spilte på det nivået som Tromsdalen gjør i dag.


Se denne litt ukjente HIL sangen fra 1997 hvor gutta synger LIVE og storkoser seg foran veldig fornøyde gjester:
https://www.youtube.com/watch?v=XeNbz22aIKw 


Se hvordan seriemester Vålerenga presenterte oss på sin nettside i 1997:
http://arkiv.vpn.no/arkivet/9697/97/kampene/harstad.html


Se resultater og tabell fra 1997:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/terminliste/?fiksId=83084 


KONKURRANSE!
I videoen er det både spillere, trenere og støtteapparat.
1) Nevn minst 2 i trener/ støtteapparatet.
2) Nevn minst 5 av spillerne.
3) Skriv ditt svar i kommentarfeltet på vår Facebookside: https://www.facebook.com/HarstadIdrettslagHerrer/ 
4) LIK saken og du er med i trekningen av 2 stk Diadora treningsskjorter. Premie 1 har kort arm og premie 2 har lang arm.
5) Svarfrist er onsdag 22. mai kl. 1500.
6) Trekning i pausen på kampen.


Lykke til og velkommen på Harstad stadion onsdag kl. 1800!
Norsk Tipping Ligaen - Resultater og tabell etter serierunde 6

Postet av Harstad IL den 19. Mai 2019

Fløya topper fortsatt tabellen med 13 poeng etter 6 spilte kamper.
Skjervøy er nummer 2 med samme poeng men dårligere målforskjell.

Her er alle resultater og tabell pr. 19 mai
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/?fiksId=164100 


Foto: Ivar Hjelvik, HTTøft for TIL, TUIL, Mjølner og HIL

Postet av Harstad IL den 19. Mai 2019

Etter over en måned med seriefotball har både vi i HIL, Tromsø IL, TUIL og FK Mjølner fått en veldig trøblete start på sesongen. Alle fire lagene ligger under streken på nedrykksplass og må ta samling i bånd for å mobilisere og for å klare å klatre på tabellen inn mot sommerpausen!


TIL har spilt 9 kamper, har 4 poeng og ligger sist i Eliteserien.

TUIL har spilt 7 kamper, har 1 poeng og ligger sist i Obosligaen.

Mjølner har spilt 5 kamper, har 3 poeng og ligger nest sist i Post Nord.

HIL har spilt 5 kamper, har 4 poeng og ligger tredje sist i Norsk Tipping ligaen.


Se alle resultater og tabeller her: https://www.fotball.no/turneringer/ 


Arkivfoto HT.no

A-laget har spilt 5 seriekamper - Her er alle kampfakta

Postet av Harstad IL den 19. Mai 2019

En uavgjort, en seier og 3 tap er status etter årets 5 første kamper i Norsk Tipping Ligaen.

Her er kampfakta med lagoppstilling, mål, innbytter ++

13. april Finnsnes - Harstad https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=7162051 

22. april Harstad - Fløya https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=7162051 

5. mai Harstad - Hønesfoss https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=7162074 

11. mai Bodø/Glimt 2 - Harstad https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=7162079 

16. mai Harstad - Melbo https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=7162088 


Tabell Norsk Tipping Ligaen avdeling 6


Foto: Andreas Isachsen, HT
Fra kampen Harstad - Hønesfoss 5. mai

 Juniorlaget til Norway Cup også i 2019

Postet av Harstad IL den 19. Mai 2019

Juniorlaget som til daglig spiller i 4. divisjon reiser også i 2019 til Norway Cup. Laget var også i 2018 i samme cup og ønsker å gjenta det i 2019.

Som i 2018 er det en veldig engasjret foreldregruppe som står i spissen for at gutta skal få reise til Oslo i år også. Det koster ca 6000.- per spiller å delta inklusive reise, opphold og mat.
Egenandeler, dugnader ++ finansierer turen.

Norway Cup er verdens største fotballturnering og arrangeres alltid første uken i august på Ekebergsletta i Oslo. Se www.norwaycup.no
HIL Barnefotball har nå startet sesongen - Her er kampoppsettet

Postet av Harstad IL den 19. Mai 2019

HIL sin Barne og ungdomsavdeling er nå godt igang med sine seriekamper, noe både spillere og foreldre har sett frem til lenge etter en lang treningsvinter.

Vi anbefaler en tur på kamp for å se våre mange små i ulike aldersklasser.
Her finner du  kampoppsettet: https://www.fotball.no/fotballdata/klubb/lag/?fiksId=1491 

Mer info om HIL Barn og ungdom (HBU) her: https://www.harstadil.no/p/23515/barn-and-ungdom 


Bilde fra 2018: 
Det ene av to HIL lag i gutter 6 til 7 år.Presentasjon av HIL Sponsorlaug 2019

Postet av Harstad IL den 19. Mai 2019

Et hvert idrettslag er avhenging av rause sponsorer og samarbeidspartnere, og vi i Harstad Idrettslag er ingen unntak.
I 2019 har vi fått flere nye samarbeidspartnere og det er veldig gledelig og også viktig for alle som står på for å drifte idrettslaget mot nye høyder. En jobb som er både krevende og utfordrende, men absolutt realistisk hvis vi drar lasset sammen og jobber målrettet mot felles mål i 2022.

Her ser du våre fantastiske samarbeidspartnere for 2019: https://www.harstadil.no/p/23513/partnere 
Stillingen i 4. divisjon hvor våre juniorer har sin kamphverdag

Postet av Harstad IL den 19. Mai 2019

Noen har spilt 3 kamper, noen 4 og noen 5 kamper i årets 4. divisjon Hålogaland.
Det er Lofoten som topper med 10 poeng etter 4 kamper, mens Skånland har 9 poeng etter 3 spilte kamper.

Våre juniorer (HIL B) står med 6 poeng på 4 kamper og innehar sjetteplassen på tabellen.


Tabell og alle spilte kamper.

Kommende kamper for HIL B.


Bildet er fra seieren over Ballstad 3-0 den 4. mai.Sher er klar for SOIF

Postet av Harstad IL den 22. Apr 2019

Det er årets første hjemmekamp i Norsk Tipping ligaen og Fløya er motstander.

Fotball er best LIVE på stadion og gutta håper på mange tilskuere på dagens kamp.

Men skulle det være slik at du ikke kan komme på stadion kan du se kampen direkte på HT.no:  https://www.ht.no/sport/2019/04/14/Se-HILs-f%C3%B8rste-hjemmekamp-2.-p%C3%A5skedag-18854985.ece 
Småguttelaget klar for Norway cup

Postet av Harstad IL den 19. Apr 2019

Årets første HIL Avis er ute og med masse godt stoff som kan nytes for alle som er interessert i fotball og i Harstadbyen!
Forsiden prydes av kaptein Marcus Ursin Ingebrigtsen og keeper Sulejman Sulejmanovic som begge ønsker velkommen til årets første hjemmekamp som er 2. påskedag.

Avisen i sin helhet leser du her!

Her kan du lese alle HIL Avisene fra 2018!


Velkommen på A-lamp!

Postet av Harstad IL den 11. Apr 2019

Onsdag kveld inviterte Harstad Idrettslag til foredrag om doping og RENT IDRETTLAG i samarbeid med Antidoping Norge.
Oppslutningen fra andre inviterte klubber var fraværende men HIL selv stilte med over 50 deltakere fra HIL A, HIL B, samarbeidslaget G16 HIL/Landsås, HIL ungdom og HIL trenere og ledelse.

Siri Bynke fra Antidoping Norge holdt et meget godt, viktig og lærerikt foredrag, og deltakerne fikk seg mange overraskelser om hva doping omhandler og alle farene rundt det med bruk av for eksempel kosttilskudd.

Nestleder i HIL Helge Eriksen åpnet det hele og var veldig tydelig på Harstad Idrettslag sitt syn på doping og at idrettslaget har et klart mål om å være et RENT IDRETTSLAG.

Viktig info vedrørende RENT IDRETTSLAG:   https://antidoping.no/ren-idrett/rent-idrettslag/ 


Sesongkort kan kjøpes på HIL huset og på stadion på kampdag!

Postet av Harstad IL den 11. Apr 2019

Mandag 22. april er første hjemmekamp i Norsk Tipping ligaen 2019. Det er Fløya som er motstander og vi håper på mange besøkende på Harstad stadion på denne 2. påskedag.

Sesongkort kan kjøpes på HIL-huset på hverdager kl. 0900 - 1200 og på Harstad stadion på kampdag.

Pris kr. 700,-. og kr 500,- for pensjonister.


Praktisk info kampdag:
Det er en egen inngang for bruk av sesongkort og det er inngangen mellom Harstad hallen og Hålogalands hallen. Kun den skal brukes for de med sesongkort.
Ved inngang blir bruk av sesongkort registrert og kan derfor ikke brukes av andre på samme kamp.A-gutta var torsdag samlet på HIL huset for å selge Målkongen 2019

Postet av Harstad IL den 1. Apr 2019

Torsdag ettermiddag var A-gutta med trenere og støtteapparat samlet på HIL huset før trening for å selge "Måkongen 2019"
Det ble fort en intern salgskonkurranse blant spillerne som ringte rundt om til supportere, venner og familie for å selge flest mulig.

- Dette er et topp teambuildingstiltak som spleiser gutta sosialt og som også gir mange tusen i klubbkassa sier en veldig fornøyd hovedtrener Jostein Kajander.

- Scorer vi over 50 mål som i 2018 og alle i A-stallen klarer å selge minimum 10 "Målkongen" hver, kan det gi klubben over 100 000.- var kommentaren til en av de ivrigste spillerne, som avsluttet med at han skulle selge mest av alle gutta og vinne den interne salgskonkurransen.

Fra tirsdag kan du få kjøpt årets sesongkort!

Postet av Harstad IL den 31. Mar 2019

Mandag 22. april er første hjemmekamp i Norsk Tipping ligaen 2019. Det er Fløya som er motstander og vi håper på mange besøkende på Harstad stadion på denne 2. påskedag.

Fra tirsdag 2. april selger vi årets sesongkort som gjør at du kan spare mange kroner ved å kjøpe dette kontra det å betale kr. 100.- i inngangsbillett på hver kamp.

Annonse med priser og hvor du kan kjøpe sesongkortet kommer her på harstadil.no på tirsdag.Er du klar for ny sesong - her er hele kampopsettet!

Postet av Harstad IL den 28. Mar 2019

Etter en lang vinter med mye trening nærmer det seg nå seriestart i Norsk Tipping-ligaen.
Lørdag 13. april skal våre gutter åpne årets seriespill borte mot Finnsnes. Så følger Fløya hjemme på Harstad stadion 2. påskedag.

Her er årets lag i avdeling 6 Norsk Tipping-ligaen:
Bodø/Glimt 2, Finnsnes, Fløya, Gjelleråsen, Harstad, Hønefoss BK, Junkeren, Leknes, Lillestrøm 2, Melbo, Skjervøy, Skjetten, Tromsø 2, Ullensaker/Kisa 2


Alle HIL sine kamper ser du her!

Se alle vedtak og talen fra fotballpresidenten

Postet av Harstad IL den 10. Mar 2019

Denne helgen arrangeres årets Fotballting i Norges Fotballforbund og vi i Harstad Idrettslag er representert med styreleder Trygve Bornø og styremedlem i Divisjonsforeningen Hugo Kjelseth.

Her kan du se all info om årets ting samt dagsorden og de vedtakene som blir gjort!

Har kan du se fotballpresident Terje Svendsen sin tale til tinget!
Suksess for HIL sitt keeperakademi som nå starter opp igjen!

Postet av Harstad IL den 4. Mar 2019

Med to keeperskoler i 2018 og et eget keeperakademi hele høsten med 19 keepere har Harstad Idrettslag gjor et krafttak for å utvikle regionens unge keepere.
Nå er det oppstart igjen etter ay det har vært umulig å få treningstider inne i januar og februar.
For mer info kontakt keepertrenere og ansvarlig for innhold og opplegg
Drago Dumansic på tlf. 98174039.
Mats Rinaldo på tlf. 99267085.
Eller administrativ ansvarlig for keeperakademiet Dag-Jøran Olsen på tlf. 93655574.


DETTE ER FRA HARSTAD TIDENDE LØRDAG 2. MARS SITAT:

En gang hadde byen stolte målvaktstradisjoner, men ikke på lenge. Siden årtusenskiftet har topplagene for kvinner og menn oftere hentet spillere utenfra til å fange ballen enn å bli reddet ved egne krefter.


Medkilas kvinnelag har vært nødt til å hente målvakter utenfor Harstad i hele 11 av 18 sesonger på allnorsk nivå fra og med 2001, mens HIL har hatt lokal sisteskanse i bare to av de siste ti sesongene.


– Må tas på alvor

Mats Rinaldo og Drago Dumancic har ambisjoner om å snu trenden.


– I Harstad-fotballen har vi vært avhengig av hjelp utenfra lenge. Det må vi komme bort fra. Målvaktene må tas på alvor, ikke bare av og til, men hele tiden, sier Rinaldro, som er trener og bindeledd mellom deltakere, deres foreldre og HILs målvaktsakademi. Dumancic, som er trener for både HIL og Medkilas målvakter i henholdsvis 3.-divisjon for menn og 1.-divisjon for kvinner, er faglig ansvarlig.


 INSTRUKTØRER: Fire målvaktstrenere og begge a-lagets sisteskanser skal trene regionens unge burvoktere. Fra venstre: Mats Rinaldo, Jon Rune Reinfjell, Sulejman Sulejmanovic, Drago Dumancic og Inge Lindquist.

- Målvakter er de glemte spillerne i enhver klubb


Arbeidet begynte med en målvaktsskole i november 2017, og ble videreført med det første akademiet i fjor høst. Nå gjenopptas akademiet med ukentlige økter.


– Vi gjennomfører et spisset opplegg, og vi tilpasser programmet ut fra hva den enkelte deltaker må jobbe med, sier Rinaldo.


Sprer budskapet

I fjor deltok 19 barn og unge, og de ble delt inn i grupper på maksimalt fire på hver. Denne gang ønsker Rinaldo og Dumancic enda flere velkommen.– Vi har fått utrolig mange tilbakemeldinger både fra deltakere, foreldre og trenere, som ser at akademiet er nyttig. Det skyldes både mangel på ressurser og kompetanse på klubbnivå, der det meste drives av foreldretrenere. Dessverre har vi ikke nådd ut til alle, og det er garantert mange med potensial som ikke får den oppfølgingen de fortjener, sier Rinaldo.


Har fått høyere status

I fjor deltok tre jenter. Akademiet håper enda flere vil stille opp denne gang.


– Veien til allnorsk toppfotball er kort på jentesiden ettersom byen har Medkila i 1.-divisjon, påpeker Rinaldo.


Blant guttene sier han at det er flere lovende i 2003-årgangen, men de mest spennende er helt ned i 10-årsalderen.


– De yngste er ivrige, treningsvillige og er kommet lenger keeperteknisk enn mange av de eldre. For å lykkes må du ha en egen driv, samt foreldre som hjelper til slik at barna kan dra i hallen i helger og ferier for å legge ned den nødvendige egeninnsatsen. Så skal Drago og jeg legge til rette for dem gjennom akademiet.


Rinaldo mener statusen til målvaktene er økende.


– Stadig flere syns det er kult å spille i mål. Ofte er de beste utespillerne også de beste målvaktene, og vi er opptatt av at de skal beherske begge deler. Vår ønske er at målvakter også skal spille ute for å få god teknikk og bli venn med ball. Du trenger en kombinasjon av å være skuddstopper og god med føttene for å nå langt, sier han.

Årsberetning for Harstad Idrettslag 2018

Postet av Harstad IL den 13. Feb 2019

Velkommen på Årsmøte på HIL huset søndag 24. februar kl. 1900!

Les hele årsberetningen her:

https://issuu.com/harstadtidende/docs/_rsberetning_hil2018